|
Fotografováním
jídla se zabývám od roku 1993. Mám zkušenosti s fotografováním pro
časopisy (9 let pro časopis Albert, dříve Menu) i s fotografováním pro
firmy (pro obaly i reklamu, image kulinářské fotografie), s
fotografováním pro kalendáře a podobně.
Pro
kvalitní fotografie jídla, kde je nutné zobrazit i ty nejjemnější
detaily a zároveň ukázat čerstvost a svěžest jídla, je nutné používat
fotoaparát s velkým dynamickým rozsahem a kvalitní optikou. Pro tento
účel nejsou vhodné normální (maloformátové) digitální zrcadlovky. Z
tohoto důvodu používám pokročilou techniku v maximální světové kvalitě:
Fotografuji
s maximální kvalitou - digiback Leaf 75 - 33 MPix s expozičním rozsahem
12 EV umožňujícím zaznamenat i ty nejjemnější detaily jídla.
Středoformátový fotoaparát Mamiya a velkoformátový Cambo. Optika
Schneider-Kreuznach, Rodenstock, Mamiya.
Nabízím vytvoření kulinářských fotografií na míru zákazníkovi nebo hotové fotografie z autorské kulinářské fotobanky.
REFERENCE: Povltavské
mlékárny – Hermelín + Lučina, Opavia, Heli, DietPlus, Hamé, Krahulík,
Kmotr, Kostelecké uzeniny, Masna Příbram, Raciola, JLV – Jídelní a
lůžkové vozy, Czech Airlines, Váhala, Bivoj, Trumf, Trachea, Zeelandia,
Lidl, Czech Tourism, Endys, Lenka Požárová – Zapálená kuchařka, WS,
Semtex, Bonté, Avokádo, Vitana, Ahold – Menu + Albert, Jaroměřická
mlékárna, Bohemia sekt, Vinařství Volařík, Nové Vinařství, Znovín,
Lessafre Česko, Computer Press, ProBio, Pinko, Spojené Bio Farmy,
Nowaco, ...
|